Адміністрація Президента України тормозить створення заказників на Луганщині

Сьогодні у Міжнародний день біорізноманіття, минає 4 роки як Луганщина очікує створення 10 заказників. Ще у 2008 році органи Мінприрди України підготували всю необхідну документацію, щоб створити в Луганській області 10 вкрай цінних степових заказників загальнодержавного значення. Зокрема, йдеться про заказники загальнодержавного значення «Балка ковильна», «Церковний ліс», «Єлізаветівський степ», «Дельфінієвий схил», «Калинове-Довге», «Ельба», «Добрянські гори», «Урочище Терське» та пам’ятки природи загальнодержавного значення «Лобове», «Балка Крейдяний яр».
З того часу справа збереження ціннних природних куточків не посунулась ні на крок.

– Понад 2 роки тому, в квітні 2010 року ми звертались до Президента України Віктора Януковича з проханням нарешті створити довгоочікувані заказники. – Розказує заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – Щоб підготувати матеріали для створення цих закзаників, багато людей працювали роками. Президенту ж лишається лише поставити підпис. Проте як наше звернення не отримало відповіді так і підняте нами питання лишається невирішеним і понині.

Розвиток мережі природно-заповідного фонду і особливо у такому індустріально перевантаженому регіоні як Луганщина є вкрай важливою задачею для підтримання екологічної рівноваги в регіоні. Загалом, частка природно-заповідного фонду в Україні ледь сягає 6% від площі держави, при європейській нормі 10-12 (15) %.

Контакти:
Олексій Василюк
097-1000-473

Інформацію про заказники можна переглянути на сайті «Степи України»:
http://pryroda.in.ua/step/stvorennya/
Рішення Луганської обласної ради про погодження створення заказників:
http://pryroda.in.ua/step/administratsiya-prezydenta-ukrayiny-tormozyt-stvorennya-zakaznykiv-na-luhanschyni/