Апогей абcурду у Галицькому райсуді

Тризубівця Василя Абраміва, за наявності доказів невинуватості, продовжують судити за підпал.

16 травня відбулося засідання у справі про обвинувачення Василя Абраміва у підпалі офісу ПР в Галичі, що стався в грудні 2009 року.

Перерва у справі тривала 8 місяців. За цей час було проведено дактилоскопічну експертизу, яка встановила, що відбитки пальців, знайдені на пляшці з запальною сумішшю на місці підпалу, належать не Абраміву.

«Це значить, що він не кидав цю пляшку. У висновку вказано, що відбитки належать не Абраміву, а іншій особі. А де та інша особа? Чому слідство не встановило ту іншу особу, а списало цей підпал на Абраміва?» – зазначає адвокат Володимир Бандура. Він підкреслив, що обвинувачення ґрунтується на припущеннях слідства, що є грубим порушенням закону.

На клопотання захисту, задоволене судом, у засіданні мають допитати слідчого Юрія Винника, який вів справу, та експерта-криміналіста, який проводив дактилоскопічні експертизи по Абраміву та іншим підозрюваним у цій справі. Згідно експертних висновків, жодним із них не належать відбитки, знайдені на місці злочину.

Після судового засідання депутати рад різних рівнів та небайдужі громадяни, котрі прийшли підтримати Василя, вирушили шукати представника цивільного позивача у цій справі, першого заступника Галицької райдержадміністрації Володимира Бродовича, який не з’явився у судове засіданні. Як зазначив Володимир Бандура, на попередньому засіданні суду Бродович заявив, що не має жодних претензій до Абраміва, обіцяв надати письмові документи, які це засвідчують, але свою обіцянку так і не виконав.

Наступне засідання у справі призначене на 30 травня.