Дерева на березі Десни не пускають екоінспекцію до місця незаконної забудови?.

В кінці березня цього року активістами ДОП «Зелене майбутнє» було знайдено сліди незаконних будівельних робіт на острові Любичів на Десні http://pryroda.in.ua/dop-kyiv/na-ostrovi-lyubychiv-pochynayetsya-budivnytstvo-kotedzhiv/. У вербовому лісі навпроти села Пірнове невідомі зробили котлован під побудову котеджу. Активісти звернулися до Державної екологічної інспекції України для притягнення до відповідальності виконавців земельних робіт, які порушують Водний кодекс України.

Проте отримана відповідь засвідчила професійну непридатність і бездіяльність працівників Державної екологічної інспекції України.

У отриманому листі йдеться про те, що екоінспекція з перевіркою встановила: село Пірнове і острів Любичів знаходяться на різних берегах Десни. Іншим неочікуваним висновком стало те, що, так як сухопутного сполучення між цим селом і островом немає (поряд з с.Пірнове), візуальному встановленню проведення земельних робіт на заваді стоять… багаторічні зелені насадження на протилежному березі.

Отриманий лист є апогеєм непрацездатності державного органа, що зобов’язаний стежити за порушеннями природоохоронного законодавства, адже острів сполучений із сушею мостом в селі Літочки і дістатися до місця проведення земельних робіт не утворює складнощів. Відповідь, що виявленню земляних робіт заважають зелені насадження на березі, є однією з найбезглуздіших відмазок, якими користувалась екоінспекція для прикриття своєї бездіяльності.

Водночас, у відповіді зазначено, що Пірнівська сільська рада не приймала жодних рішень щодо надання у користування земельних ділянок та проведення земляних робіт.

«- Враховуючи свавілля при прийнятті подібних рішень, яке ми бачимо в аналогічних ситуаціях в заплаві Дніпра біля Києва, ситуація із забудовою найбільшого деснянського острова викликає велике занепокоєння, що посилюється за рахунок бездіяльності відповідних державних органів», – коментує ситуацію командир Дружини охорони природи «Зелене майбутнє» Андрій Плига

Контакти:
Андрій Плига, 093 349 52 81, lesnik13@bigmir.net