“GasLand”. Скандальний фільм відтепер можна переглянути українською

Можливо, GasLand поширюється? Можливо, завтра він дістанеться до Вас? Що це може значити – дізнаєтесь, переглянувши фільм. Група Інтернет-активістів підготувала українську та російську версію субтитрів для фільму та розмістила їх у відкритому доступі у всесвітній мережі.

Сланцевий газ. Він є всюди в Україні. Після призначення на посаду міністра екології та природних ресурсів Едуарда Ставицького, країна дуже швидшко почала рух в сторону розробки родовищ сланцевого газу. Відтепер його видобуток можуть почати просто біля вашого будинку.

Знятий у жанрі журналістського розслідування, документальний фільм американського режисера Джоша Фокса «GasLand» демонструє реальні екологічні наслідки видобутку сланцевого газу в США. У фільмі розглянуто технологію гідророзриву пластів, що наразі є поширеною у нафто- і газовидобутку в США. Відповідні зміни до законодавчих актів США, які вивели нафтову і газову галузь США з-під дії законів про чистоту води і повітря, пролобійовані Діком Чейні та прийняті ще в 2005 році. Як за це розплатились американці – показано у фільмі.

Чи є фільм пророцтвом екологічного лиха для українців? На це питання відповіді поки немає.

Завантажити фільм для перегляду на домашньому комп’ютері можна з мережі Інтернет:
фільм з українськими вбудованими титрами:
http://filestore.com.ua/?d=32A8151B4
http://us.ua/836449

фільм з російськими вбудованими титрами:
http://filestore.com.ua/?d=A33558034
http://us.ua/837160

“скріни” з фільму, для оформлення роздач на торентах та інше:
http://filestore.com.ua/?d=91AA12B54