Гостинний двір перетворюється на мистецьку акцію протесту

Гостинний двір на Подолі заріс високою травою і чагарниками. Під стінами лежать великі купи будівельного сміття, а під вікном стоїть грузова машина з розбитим лобовим склом. Здається двір не дуже приємний і не дуже-то гостинний, але це тільки на перший погляд. Плани київської влади реконструювати Гостинний двір на Подолі і зробити торговельно-офісний центр з паркінгом викликали хвилю протестів громадських активістів. Вони перетворили свій цілодобовий протест на буквально мистецьку акцію і намагаються зробити двір гостинним.

29 травня блогер, журналіст Олена БІЛОЗЕРСЬКА розповідала журналістам-інтернам програми “Київський репортер”, як висвітлювати акції протести, а екскурсовод Владислава ОСМАК занурила усіх присутніх в історичний Поділ.


Організатори акції запрошують усіх киян і гостей міста до Гостинного двору, приводити із собою друзів і приємно проводити час. Вони також закликають інших митців, діячів культири і фахівців долучитись до захисту Гостинного двору, запропонувавши проведнення майтер-класу, лекції, зустрічі тощо.

На 30 травня організатори запланували акцію на пошану 125-річчя Олександра АРХИПЕНКА, артистична толоку. Активісти також будуватимуть сцену для концертів з будівельного сміття. А о 19.00 буде танцювальний майстер-клас, після чого Владислава ОСМАК читатиме лекцію про ПАСТЕРНАКА й НЕЙГАУЗА.

Микола МИРНИЙ