“Гра в слова і не тільки”: дивимося перший ефір разом!

Новий культурний тижневик “Гра в слова і не тільки”стартує 19 травня о 20-30 на телеканалі ТВІ.

Перший ефір – народження нової програми.

Тема, гості та всілякі “бантики” – секрет :) розкажемо перед ефіром :)

Вмикайте прямий ефір на каналі ТВІ у вівторок 19 травня о 20-30.
Тиць сюди

“Гра в слова і не тільки” – це авторський проект журналістів Ірини Славінської та Віталія Гайдукевича.

Ось трохи деталей від авторів і ведучих:

Ірина Славінська:

Наша програма – це своєрідний «антигопнік». Думаю, що в сучасному полі розмов про культуру дуже мало змісту. «Гра в слова і не тільки» – це спроба творити зміст.

Нинішню ситуацію в культурі часто визначає «жлобство». Тобто світогляд, де ключовими є слова «я» та «моє». Програма «Гра в слова і не тільки» є можливістю вийти за межі ментального ґетто. Це нагода побачити і почути щось нове, цінне, змістовне.

Мене особливо тішить занурення в нові сфери культурного життя. Але в програмі також буде багато літератури. На ефір приходитимуть письменники, видавці та інші доречні люди.

Крім того, я матиму власну рубрику «Нові букви». В ній говоритиму про українські та зарубіжні літературні новинки, свіжі номери літературних журналів, цікаві блоги та інші смаколики.

Віталій Гайдукевич:

Мене в проекті чіплятимуть (напевно) головне дві речі…

Головне – музика. Це повний брєд – перетруси українське телебачення, не знайдеш чогось справді стильного. Я не хочу чути співаючи цицьки, я хочу Брубека, Марсаліса, Манчіні, Жобіма, Клептона! Я певен, що таких як я дуже багато.

Якщо хтось відвідує джазові концерти, купує диски, значить ця музика має бути в телеефірі. Якщо це не зробить хтось інший, це зробимо ми.

Другий момент: антигламур. Я певен, що культурне життя це не «стразіки, патусіть, гламур, будур, лямур».

Напевно є красиве мистецтво, змістовні книжки, наповнені сенсом події. Є, тільки в країні тотального жлобства вони «не в тренді». У нас буде навпаки, сподіваюсь.

більше читайте тут

Подія у Фейсбуці – тут