На місце екологічної катастрофи на Полтавщині на пускають навіть представника МНС

В продовження теми

На Полтавщині приховують витік 35 тон розчину отруйної речовини Ірма Крат повідомляє про новини:

“Як повідомив мене телефоном начальник Гадяцького райвідділу МНС пан Василь Губський: “Мене не впустила охорна на територію обєкту, я звісно міг би і через паркан перелізти, але битися із ними я не збираюся. Своє обласне керівництво я повідомив про це. Більш ймовірніше стався вилив соляної кислоти”

Про це пише і полтавське видання КОЛО

Керівника підрозділу МНС не пустили на об’єкт, де, імовірно, стався витік отрути.

Про це повідомив Віталій Шкаревський, представник прес-служби теруправління МНС у Полтавській області.
– Керівнику Гадяцької служби цивільного захисту (нова назва райвідду МНС) лповідомили, що нічого не сталось, і тому допомога рятувальників не потрібна, – говорить Віталій Шкаревський. – З Полтави підрозділи МНС теж не викликали.
Нагадаємо, у Гадяцькому районі налякані інформацією про витік отруйної речовини на залізничній станції. Там працює комісія, у тому числі і з фахівців Полтави.
– Об’єкт – база на станції «Венеславівка» належить газовидобувній компанії – НГДУ «Полтавагазвидобування», – розповів Шкаревський…
Залізнична колія іде із станції на підприєсмтво цієї компанії, так звану базу.
Там, за словами пана Івана (ім’я змінене), місцевого жителя, і стався витік кислоти. Чоловіку про це розповіли близькі до нього джерела.
– На базі проіржавіла бочка, і з неї витекла кислота, це було на вихідних, – каже пан Іван. – Хлопці вирили яму і почали відкачувати насосами, які спеціально для цього призначені, отруту, – говорить гадячанин. – На чоботях ліквідаторів поскручувались і попсувались підошви. Усе, що витекло, зарили під землю, аби приховати сліди. Але після дощу воно вилазить нагору – якась маса жвотого кольору.
Ліквідаторам пригрозили, що «полетять з роботи», коли говоритимуть зайве.
Ірма Крат, журналістка з Гадяча і редактор місцевого гадяцького видання, каже, що сьогодні чиновників «викликали на килим» у РДА, де був даний наказ не розголошувати інциденту, аби про це не дізнались в усій Україні.
Предствників компанії, на чиїй базі, імовірно, стався витік кислоти (можливо, іншої отруйної рідини) почути не вдалося: у них закінчився робочий день.