Найближчими тижнями ВР не розглядатиме законопроект регіоналів про мови, – Литвин

Найближчими тижнями Верховна Рада не розглядатиме законопроект депутатів від Партії Регіонів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка про мовну політику в Україні. Про таке в ефірі «5 каналу» заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

«Поки що його не має і в проекті на наступний пленарний тиждень поки що пропозицій не було. Є політичні вимоги, це справді так, до практичного внесення справа не надійшла», – заявив Литвин.

«Це питання настільки делікатне і воно постає зажди перед політичними компаніями, що я тут спираюсь не на свої власні оцінки і судження, намагаючись аргументувати свою позицію виходячи із заключень європейських експертів. У тому числі комісара ОБСЃ з питань національних меншин. Потрібно сказати, що після відповідних рекомендацій і розгляду у Європейських структурах, у питанні на цю тему зроблені певні уточнення. Як стверджують європейські експерти – цей закон значно поліпшено, але водночас вони вважають, що він веде до роз’єднання України, що він веде того, що де-факто у нас буде друга державна мова, і що українська мова втратить свій статус», – пояснює голова ВР.