У центрі Львова з’явився пам’ятник наплічнику (ВІДЕО)

14 травня, у Львові на подвір’ї географічного факультету ЛНУ ім. І. Франка відкрили символічний пам’ятник наплічнику. Пам’ятник відкрили ректор університету Іван Вакарчук та проректор з науково-педагогічної та виховної роботи – Звенислава Мамчур. Автором ідеї встановити такий пам’ятник є випускник факультету Ігор Дикий.

Іван Вакарчук зазначив, що встановлення пам’ятника та озеленення і благоустрій дворика – це виконання минулорічної ініціативи. Водночас декан географічного факультету Володимир Біланюк зазначив, що рюкзак – це символ, який об’єднує людей різних поколінь, різних національностей.

«Завдяки цьому спорядженню відбуваються великі географічні відкриття, завдяки цьому спорядженню геологи та археологи виживають у різних екстремальних умовах, а наші студенти підкорюють вершини України та Європи», – сказав Володимир Біланюк і додав, що з наплічниками студенти відстоювали і незалежність України.

Заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів сказав: «Це – дуже львівський пам’ятник. Ми, львів’яни, дуже любимо мандрувати. Але й бачимо, скільки людей зараз ходять Львовом з наплічниками!.. Треба терміново придумати легенду цього пам’ятника, можна навіть оголосити конкурс на кращу легенду і розповідати її всім», – додав він.

Представники туристичного бізнесу відзначають зростання внутрішнього туризму на 7-10% на 1 травня цього року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Водночас голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповаловавважає, що Євро-2012 може збільшити в’їзний потік іноземних туристів в Україну на 30-40%.

via ZAXID.NET

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст