Українські курці вимагають забезпечити вболівальників з Європи місцями для паління,

Громадська ініціатива «Права курців» вимагає облаштувати місця для паління на стадіонах, де будуть проходити матчі Євро-2012.

Про це заявив координатор організації Юрій Палійчук.

Як відомо – 22 травня Верховна Рада ухвалила в першому читанні та в цілому законопроект №9642, яким на період   проведення Євро-2012 забороняється паління  у спортивних спорудах, де будуть проходити заходи чемпіонату.

«Європейські вболівальники зрозуміють заборону паління на стадіонах. Але вони не зрозуміють відсутність спеціально відведених для цього місць. Бо в тих країнах Європи, де діє тотальна заборона, курцям створені всі умови, щоб вони не бути порушниками», – заявив Юрій Палійчук.

«Верховна Рада, прийнявши закон, провокує європейських вболівальників на порушення закону. Влада ніяк не зрозуміє, що безлад з’являється тоді, коли починаються заборони. Замість того, щоб врегулювати питання з курінням  спеціально відведеними для цього місцями, Верховна Рада пішла найпростішим для себе шляхом – шляхом заборон», – впевнений координатор Громадської ініціативи «Права курців».

Юрій Палійчук прогнозує, що заборона на паління під час Євро працювати не буде. «Влада ніяк не зрозуміють, що вболівальники не перестануть палити на стадіонах. Вони будуть робити це де попало, конфліктувати зі стюартами на стадіонах. І таким чином ініціатори закону лише ускладнюють ситуацію», – підсумував громадський активіст.