В Ізмаїлі зібралися тисячі людей на … заборонений судом … мітинг проти приватизації портів

У четвер, 31 травня, в Ізмаїлі відбувся мітинг проти закону, що дозволяє приватизацію морських портів.

Влада намагалася перешкодити проведенню мітингу. 21 травня ініціативна група опозиції повідомила органи місцевого самоврядування Ізмаїла про запланований мітинг. 30 травня організатори дізналися, що Одеський окружний адміністративний суд відкрив справу про заборону зібрання. Розгляд справи було призначено на 16:30 того ж дня. З огляду на те, що повідомлення надійшло тільки в 15:00, ізмаїльська ініціативна група не змогла потрапити до Одеси на засідання суду.

«Як виявилося, міська організація Партії регіонів теж в цей же день вирішила провести мітинг, причому на цьому ж місці. Проте повідомила про це лише 29 травня. Суд вирішив, що через суперечності між двома політичними силами у проведенні мітингу слід відмовити обом», – повідомили в Ізмаїльському «Фронті Змін».

Однак і опозиція і партія регіонів вийшли на мітинг http://www.izmacity.com/novosti/sobitiya/3322-miting-oppoziczii-podderzhali-regionaly- Чисельність його оцінюють по різному – від 1 тисячі (місцеві ЗМІ) до 2,5 тисяч опозиція.

17 травня 2012 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні урядовий законопроект №9712 від 16 січня 2012 р. «Про морські порти України». Закон дозволяє оренду чи концесію портових причалів строком до 49 років та відкриває шлях до приватизації портів в інтересах осіб, що вже здійснюють господарську діяльність на території порту. За відповідне рішення проголосували 248 народних депутатів.

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій вимагають заборонити приватизацію міського порту. «Такий крок влади несе реальну загрозу існуванню портів – їх чекає доля багатьох підприємств, які були передані колись у приватну власність і припинили своє існування», – йдеться в резолюції.

За матеріалами прес-служби Фронту Змін та Ізмаїльських сайтів.

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair