Чи варто науковцям голосувати за об”єднану опозицію?

Я ніколи ці рекламні папірці не читаю. А тут у відрядженні підсунули…

З пункту 2 програми об”єднаної опозиції : “Ліквідуємо спеціальні пенсії”.
“… Ми встановимо однакові правила нарахування пенсій для всіх громадян, у тому числі високопосадовців … Спеціальні пенсії будуть ліквідовані. Розмір пенсії громадянина буде залежати від двох чинників: трудового стажу та заробітку”.

Я вже 35 років працюю в науці, хоча вченим себе не називаю, а науковцем. Добре знаю із середини те, до якого стану ця наука доведена. Причому саме за роки незалежності України. “Пацієнт швидше вмер, ніж живий”.

Тут можна пригадати повне знищення галузевої науки. “Вибиття” вщент кількох поколінь вчених (пробачте, науковців) без передачі досвіду від старших молодшим. Повну дискредитацію наукових звань із заробітчанством по написанню дисертацій. (Мене зараз при знайомстві запитують, коли захистив дисертацію. І коли чують, що ще при Совєтах, відносяться з повагою)

В “буремні дев”яності” нам майже два роки зарплату не давали, але дехто з науки так і не пішов, хоча за словами Щербаня (того, що живий) тоді тільки лінивий не заробив капітал. А з науковців такі комерсанти, як з футболіста балерина. До сих пір дивуюсь тому, що в цій науці ще хтось залишився.

Але нарешті й до цих “міроїдів-вчених” добрались! Так звана Пенсійна реформа збільшила термін виходу науковців на пенсію, причому одержувати наукову пенсію й працювати на науковій посаді вже не можна. Отак… Влаштовуйся слюсарем, та займайся своєю наукою! Якщо мозок ще працює.

І в цьому контексті я згадав долю свого Вчителя, наукового керівника, Лауреата державної премії (ще “тієї”, Совєцької), автора наукових книжок, безлічі статей та наукових звітів. Який під старість років впав у таке нещастя, що й забув, чим займався. І, слава Богу, мав наукову пенсію, за яку йому рідні й друзі забезпечили достойний відхід у кращий світ.

Для мене очевидно, що ця пропозиція розрахована на ненависть простого населення до хапуг-чиновників. А також “Шарикових” до “професорів Преображенських”. Класові інстинкти – могутня сила! Скільки голосів можна “назшибати”!

Проте заспокоює, ця об”єднана опозиція ці своїми пропозиціями до влади не прийде. Бо я не бачу більше ніяких причин, навіщо людям ще йти у цю вбогу українську науку.

Хіба що, заради хобі…