Донеччани вийдуть до облдержадміністрації на захист української мови

5 червня о 9:00 донеччани вийдуть під стіни Донецької ОДА, щоб приєднатися до всеукраїнської акції протесту проти ухвалення законопроекту «Про основи державної мовної політики» Колесніченка-Ківалова.

Вимога до влади від організаторів: “Займіться справою, а не язиком!. Російська мова в Україні жодним чином не утискається. У Донецьку більшість користується російською мовою, і для цього не потребує підвищення її статусу. У той же час на українську мову, в разі прийняття законопроекту Колесніченко-Ківалова, чекає та ж сумна доля, яку спіткала білоруська мова в Білорусі. Після прийняття офіційного двомовності, вона була абсолютно витіснена з публічної сфери суспільства. Піднімаючи провокаційні теми, влада хоче відвернути українців від нагальних соціальних та економічних проблем, з якими не змогла впоратися. Хоче відвернути від промахів державної політики та корупційних дій чиновників. Хоче зіштовхнути українців лобами по осі «захід – схід» і таким чином хоч якось відновити розгублений рейтинг перед виборами, що наближаються”.

Організатори – небайдужі громадяни, представники різних громадських організацій і рухів. Учасники акції не виступають на підтримку жодної політичної сили, акція проводить без партійної символіки.

http://www.ngo.donetsk.ua/news/donechchani-viydut-do-oblderzhadministraciyi-na-zahist-ukrayinskoyi-movi