МВС офіційно – сьогодні ухвалювали законопроект про надання російській мові статусу другої державної

А не що то там про где-то там, як нам кажуть депутати ПР. Міліція краще знає.

Прийшло на наше мило. Не фейк.

Міліція забезпечує правопорядок у рамках Закону (ВІДЕО)

До Київської міської держадміністрації надійшли заявки від представників кількох політичних сил щодо проведення масових заходів біля стін Верховної Ради України. Загальна заявлена кількість учасників заходів склала близько 34 тисяч осіб. Для охорони громадського порядку було залучено близько 2,8 тисяч працівників органів внутрішніх справ. Правоохоронці зафіксували на відео випадки вчинення правопорушень окремими учасниками масових заходів.

Сьогодні біля стін Верховної Ради України відбувся мітинг на підтримку законопроекту про надання російській мові статусу другої державної. Кількість демонстрантів досягала приблизно 9 тисяч осіб.

Одночасно з цим неподалік проходив мітинг противників прийняття цього законопроекту. Участь в ньому взяли близько 2 тисяч громадян.

До охорони громадського порядку під час обох цих заходів відповідно до розрахунку сил і засобів передбачалося залучити близько 2,8 тисяч працівників органів внутрішніх справ. Правоохоронці здійснили розмежування місць перебування учасників обох мітингів, аби таким чином не допустити можливих зіткнень між прихильниками полярних політичних сил.

Представники окремих політичних сил вдалися до вчинення дій, за які законодавством передбачена відповідальність: перекриття руху транспорту, пошкодження майна, зривання елементів форменого одягу з працівників міліції. Деякі учасники масових заходів діяли відверто провокаційно.

На відео, знятому під час мітингів, видно, як один з учасників розпилює невідому речовину в бік працівників міліції, які забезпечують охорону громадського порядку:

Пізніше представники окремих політичних сил вирішили переміститися до офіційної фан-зони Євро-2012, розташованої на Майдані Незалежності. При цьому вищеназване місце не було вказане у жодній заявці на проведення масового заходу, що були подані до КМДА. Таким чином, подібні дії з боку організаторів мітингів можна розцінювати як порушення, а також як свідомі дії, спрямовані на порушення громадського порядку, що шкодять іміджеві держави.

Завдяки професійним діям правоохоронців грубих порушень громадського порядку вдалося уникнути. Працівники міліції не застосовували силу, не допустили зближення полярно налаштованих прихильників різних політичних таборів.

Мент Правоохоронци націлені на толерантне ставлення до учасників масових заходів, а також на безпристрасну роботу із забезпечення правопорядку, без огляду на жодні політичні уподобання прихильників різних політичних таборів. У той же час, правоохоронці використовуватимуть всі передбачені законодавством засоби (в тому числі – спеціальні) для припинення порушень громадського порядку. Правовою підставою для таких дій є ст. 2 та ст. 14 Закону України «Про міліцію».

У зв’язку з цим Міністерство внутрішніх справ України запевняє, що діятиме виключно в рамках правового поля та способами, передбаченими законодавством. У той же час МВС рекомендує організаторам та учасникам масових заходів утриматися від вчинення правопорушень, адже такі дії межують з учиненням як адміністративних правопорушень, так і кримінально караних діянь.

УЗГ МВС України

(А де ВІДЕО з назви, можете спитати ви? А нема. Назва є, а відео нема)

Фото – не від МВС