Перевір свої легені: фахівці Інституту пульмонології України поведуть виїзне тестування у Києві

16 червня з 11:00 до 15:00 у «Європейському містечку» під Аркою дружби народів фахівці центру «Пульміс», що діє при ДУ «Державний інститут фтизіатрії та пульмонології ім. Ф.Г. Яновського Академії медичних наук України», проведуть безкоштовне обстеження здоров’я легенів (спірометрію) для всіх бажаючих.

Щодня легені дорослої людини перекачують близько десяти тисяч літрів повітря і від їх стану залежить наше здоров’я та життя. Проте сьогодні українці здебільшого не усвідомлюють важливість профілактичних кроків для підтримки хорошого стану дихальних шляхів, і, окрім інформації про туберкульоз та шкоду куріння, не знають базових правил здорових легенів. Акція у «Європейському Містечку» має на меті надати всім бажаючим інформацію та проконсультувати тих, у кого є певні труднощі з диханням, а можливо і хронічні обструктивні захворювання легень (ХОЗЛ).

Інна Зволь, старший науковий співробітник Інституту та фахівець центру “Пульміс”: “Для перевірки загального стану нижніх дихальних шляхів слід хоча б раз на рік вимірювати рівень життєвої ємності легень (ЖЕЛ). Це робиться за допомогою спеціального приладу – спірометра”.

“Поради лікарів прості – більше регулярно рухатись, контролювати вагу тіла, більше часу проводити на свіжому повітрі, проходити спірометрію та флюрографію раз на рік”, – радить Світлана Москаленко, фахівець кабінету «Пульміс» та науковий співробітник Інституту.

Мережа діагностичних кабінетів «Пульміс» з’явилась у 1996 році, коли в Україні стартував унікальний проект «Здорові легені України». В результаті співробітництва Асоціації пульмонологів України, Інституту пульмонології та фтизіатрії ім. Ф. Г. Яновського Академії наук України та представництва компанії «Берінгер Інгельхайм», було створено мережу безкоштовних діагностичних центрів «Пульміс».

На сьогодні в Україні діє понад 10 центрів «Пульміс» у різних містах України. У них кваліфіковані фахівці – пульмонологи і алергологи – мають можливість своєчасно виявляти хворих на ХОЗЛ, диференціювати ступінь важкості захворювання, призначати своєчасне адекватне лікування відповідно до міжнародних рекомендацій.

Довідка

 Хронічні обструктивні захворювання легень (ХОЗЛ) — повільно прогресуюча хвороба дихальних шляхів, що викликає значне погіршення функції легень. Це захворювання накладає суттєві обмеження на життя пацієнтів. Типовим симптомом є кашель, виділення мокротиння (слизу) та проблеми з диханням (задишка). Основною причиною розвитку ХОЗЛ фахівці називають куріння.

 Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), на сьогодні близько 210 млн. осіб хворіють ХОЗЛ, а щороку ця хвороба вбиває приблизно 3 мільйонів людей. Захворювання стає 4-ю провідною причиною смерті в усьому світі поряд із ВІЛ/СНІД.

Для отримання детальнішої інформації, будь ласка, звертайтесь:

Олеся Мигаль – тел. 097 516 11 36, olesya.m@actionprgroup.com