Підготовка охорони стадіонів на Євро-2012 не відповідає європейським нормам! – експерти

22 червня в прес-центрі Української Інформаційної Служби відбулася прес-конференція на тему забезпечення безпеки стадіонів під час Євро-2012. Захід організували Медіа-група «Security UA», ГО «Українська справа», народний контроль «Слово і діло», ГК «Євро-патруль».

В заході взяли участь Сергій Шабовта – президент Української федерації професіоналів безпеки, Олег Олейник – голова громадської ради при МНС України та Микола Воробйов, координатор ГК «Євро-патруль».

Експерти наголосили на тому, що дії міліції викликали багато нарікань, в першу чергу своїм підходом до справи.

Як сказав президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта, міліція вела себе не зовсім по-європейськи. Її кількість на фан-зоні перевищувала норми, міліція часто-густо робила ту справу, яку б мали виконувати стюарти.

«Влаштували для чогось «живий коридор» з курсантів. Такий собі «дубинковий режим». Міліцейські чини зарано звітують. Їх відомство говорить, що все добре, але ж це ще не кінець чемпіонату», – каже експерт.

На роботу стюартів також є чимало нарікань.

«Польська комісія була розчарована нашими стюартами. Постає питання: чому 4 стадіони охороняє одна компанія – Top-Guard? А так сталося, бо гроші треба було списати. В Польщі працювали лише ті компанії, які мали відповідний досвід, які прозоро виграли попередній тендер. Замість стюартів були випадково набрані люди. Наприклад, у нас на НСК Олімпійський стоять міліціонери-курсанти у формі стюартів. Це пряме порушення закону про протидію корупції», – каже голова громадської ради при МНС України Олег Олейник.

Експерти наголосили, що в плані забезпечення безпеки спортивних споруд Україна ще має досягти європейських норм. В тому числі й в плані оплати праці, бо якщо в Польщі представники охоронної компанії отримують мінімум 800 євро, то у нас – лише 250.

1 Comment

  1. Стюарти – то королівська династія у Європі. А ті, про кого у статі писалось, називаються “стюарди”. Стюарди і стюардеси, що тут нового видумляти?

Comments are closed.