Прокуратура примусила міліцію порушити кримінальну справу за фактом побиття спортсменів

В ніч з 26 на 27 травня, під час проведення змагань з нічного орієнтування, які проводилися в межах Всеукраїнського спелеологічного зльоту «Дніпровські кручі», на двох спортсменів – Деніса Курта та Лілію Кіосеву напали приватні охоронці, влаштувавши справжне сафарі. Інформаційне агентство «Поряд з вами» повідомило про цей випадок дев’ятого червня.

Тоді ж ми скерували інформацийні запити за фактом відмови в порушенні кримінальної справи та за фактом можливого підкупу посадових осіб з боку охоронців.

Як повідомила Старший помічник прокурора міста Києва Олена Левченко, Прокуратура скасувала неправомірну постанову Дніпровської міліції, та примусила їх порушити кримінальну справу по статті 296 ч.2 ККУ саме за фактом побиття спортсменів-спелеологів охоронцями табору вболівальників Євро-2012 на території Труханового острову. Хід досудового слідства у справі контролюється прокуратурою міста Києва.

Також, Олена Левченко повідомила, що прокуратурою Дніпровського району м. Києва проводиться перевірка можливих фактів підкупу з боку охоронців і пообіцяла повідомити про результати окремо.

ІА «Поряд з вами»