“Птєнци Тіґіпко” агітуватимуть з Партію регіонів на Сумщині? Принаймні, вони вже пройшли співбесіди у штабах і є членами партії.

Сумське ЧЕСНО виявило зловживання адмінресурсом

Зловживання адміністративним ресурсом у інтересах окремої політичної партії виявив один з членів Громадського руху ЧЕСНО у м. Суми Андрій Рибалко.

Представившись працівником обласного штабу Партії регіонів, він особисто телефоном поспілкувався з директорами районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Саме вони й підтвердили, що усі додатково набрані соціальні працівники обов язково проходили співбесіди у штабах ПР та є членами партії. Андрій Рибалко завбачливо записав свої розмови з чиновниками на диктофон та ознайомив своїх колег по сумському ЧЕСНО з їх змістом.

Відповідно до листа за підписом віце-прем’єр-міністра соціальної політики Сергія Тігіпкадо обласних державних адміністрацій: «Про покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення», державна дотація на утримання додаткових працівників передбачена лише на півроку.

Таким, чином, на думку сумських чесновців, основною функцією додатково набраних чиновників, які виконуватимуть свої обов’язки протягом 6 найближчих місяців, є агітація на виборах за бюджетні кошти за провладну партію, що ставить учасників виборчих перегонів у нерівні умови.

Нагадаємо, 12 квітня 2012 року сумські регіонали та опозиційні партії регіону підписали меморандум щодо дотримання «критеріїв доброчесності» при висуванні кандидатів у народні депутати наступного скликання.

http://chesno.org/events/231/