Суд не зняв звинувачення з Кучми – Мирослава Гонгадзе [VIDIA]

Потерпілі у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, зокрема, його дружина Мирослава, розглядають варіант звернення до Європейського суду з прав людини або ж до Верховного Суду, щоб оскаржити сьогоднішнє рішення Вищого спецсуду про незаконність порушення справи проти колишнього президента Леоніда Кучми. Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

«У нас є чудові можливості виграти Європейський суд (із прав людини), бо у справі щодо порушення провадження справи проти Кучми наша позиція збігається з позицією Генеральної прокуратури. Тому в держави немає підстав стверджувати, що права потерпілих порушені», – сказала Мирослава Гонгадзе кореспонденту “Радіо Свобода”.

Також, телеведуча звернулася до своїх колег журналістів з проханням більш точно висвітлювати події навколо судового процесу. “Друзі журналісти, прошу, давайте чіткішу інформацію. Суд не зняв звинувачення з Кучми – суд визнав незаконним порушення проти нього справи у причетності до вбивства Георгія Гонгадзе. Суд не розглядав справу по суті. Тому стверджувати, що суд зняв з Кучми звинувачення є не правильно,”- написала Мирослава Гонгадзе на своїй сторінці у соцмережі.

Як відомо, сьогодні Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ постановив відхилити касаційну скаргу Генеральної прокуратури (ГПУ) щодо скасування її постанови про порушення кримінальної справи проти Кучми. ГПУ оскаржувала січневе рішення Апеляційного суду про скасування постанови Генпрокуратури про порушення кримінальної справи щодо Кучми. Записи Миколи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

Медіа-портал VIDIA

1 Comment

Comments are closed.