Суд Януковича – це суд Лінча, – заява партії «Батьківщина»

Президент Янукович зробив заяву, в якій зазначив, що Юлія Тимошенко безпосередньо брала участь у злочинах, які безпідставно фабрикують проти неї у Генеральній прокуратурі України. Янукович спробував запевнити, що Юлія Тимошенко також безпосередньо причетна до вбивства донецького бізнесмена Євгена Щербаня.

Ці слова українського, з дозволу сказати, президента знаменують собою повний і остаточний крах української юстиції та бодай ілюзії незалежності української прокуратури та судів.

Публічне замовлення на переслідування Юлії Тимошенко вже не замовчується, а афішується. Це новий крок в еволюції диктатури. Янукович взяв на себе функції слідства та суду. Наступним кроком має стати пряма участь Януковича у допитах та катуваннях Юлії Тимошенко.

Фактично Віктор Янукович проголосив обвинувальний вирок на адресу лідера об’єднаної опозиції. І вже не питання, як будуть діяти судді та прокурори в цих справах – височайше замовлення отримано. Немає ані кримінального кодексу, ані суті справи, ані процесуальних доказів, ані показів свідків. Є лише команда «Фас!» з Межигір’я, і лише цим окриком керується віднині українська підневільна Феміда.

 Заяви Януковича прямо суперечать не тільки Конституції та презумпції невинуватості, але й здоровому глузду. Янукович відверто глумиться над Європою, над законами, над елементарними нормами людської моралі. Україна сьогодні керується за правилами та принципами бандитських «розборок».

 Партія «Батьківщина» звертається до всіх міжнародних спостерігачів, до світової громадськості, до громадян України з проханням не дати ввести себе в оману і дати гідну оцінку горе-президенту, який перейшов межу законності, порядності та моралі.

 Що ж до вбивства Євгена Щербаня, то варто проаналізувати, кому саме перейшла свого часу його власність та власність інших убитих в Донецькій області бізнесменів.

 Ці факти відомі всім, але прокуратура і суди бояться навіть подумати про реальних змовників цих злочинів. Бо нині вони керують країною.