За тиждень розпочне роботу ювілейна Літня школа журналістики «Дня»

З 25 червня по 1 серпня у редакції газети «День» працюватиме Х літня школа журналістики. Стажування, яке цього року триватиме п’ять тижнів, проходитимуть 24 представники 11 регіонів країни, що пройшли попередній відбір: традиційно – Львівщини, Рівненщини та Київщини; вперше – Криму, а також Волині, Херсонської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Харківської та Івано-Франківської областей.

Щороку «День» пропонує учасникам Літньої школи насичену програму: окрім роботи у режимі щоденної газети та виконання редакційних завдань, вона включатиме зустрічі зі знаковими постатями української політики, культури, інформаційного простору, майстер-класи від кращих журналістів «Дня», а також традиційний маршрут № 1 – екскурсійну подорож важливими з історичної точки зору місцями країни. Як говорить головний редактор «Дня» Лариса Івшина, «школа журналістики функціонує на двох стійких платформах – це газетна традиція і потреба в оновленні – ідентичність і модернізація».

Поспілкуватися з учасниками проекту наразі зголосилися дипломат, публіцист, письменник, епідеміолог Юрій Щербак, генерал армії України, Прем’єр-міністр 1995-1996 рр., секретар РНБО 1999-2003 рр. та міністр оборони 2003-2004 рр. Євген Марчук, економіст, громадський діяч та меценат, член Римського клубу Богдан Гаврилишин, дизайнер Павло Маков, шеф-редактор «Телекритики» Наталія Лігачова та письменник, публіцист, доктор філософських наук, проректор Острозької академії Петро Кралюк.