,,АтмАсфера” у Кентшині

Назва етно- гурту складається з двох слів: «atma», що у перекладі із санскриту означає душу і «sfera» — це середовище в якому вона живе. Співають переважно на санскриті, перекладаючи частково тексти українською. Львівський ансамбль існує близько девяти років і нараховує шість осіб. Колектив виступав на різних фестивалях не тільки в Україні але також поза її межами – в Норвегії, Румунії, Польщі, Чехії та Росії. Дотепер ансамбль випустив чотири платівки. Минулого року ,,AtmAsfera” стала фіналістом польського національного ТВ-шоу “Must Be The Music. Tylko muzyka” Фінальний ефір програми оглядало близько 5 млн. телеглядачів.

Як сказав член колективу Андрій Шадій: ,,жанр музики мінявся протягом років. Ми часто експериментуємо зі звуками та різними напрямками і використовуємо будь які засоби, які тільки нам приходять в голову. На сцені виконуємо власні композиції”. Дізнавшися, що у Кентшині проживає чимало українців Андрій просив переказати землякам щирі вітання.

Мимо спеки на концерт гурту, який відбувся у суботу 28 липня в кентшинському амфітеатрі прибуло близько 300 осіб. Глядачі мали змогу послухати такі композиції як: ,,Інрто”, ,,Гуцул”, ,,Лети”, ,,Бала” чи ,,Аnother world”. Концерт українського гурту місцевій публіці сподобався, чого доказом були численні виклики на біс.

Кореспондент тижневика
,,Наше Слово”
Андрій Сидор