Діаспора за мову пікетувала 10 дипустанов у 8 країнах – найактивніше у Торонто (VIDIA)

Акція у Торонто

18 липня українці Канади прийшли під стіни Генерального консульства України в Торонто, щоб провести демонстрацію проти “мовного” закону. За підрахунками учасників акції, у протесті взяли участь близько 400 людей. Про це повідомляє кореспондент VIDIA.

Серед гасел мітингу були, зокрема, “Україна без Януковича!”, “Янукович геть!”, “В Україні – українською!”, “Хай процвітає українська мова!” та інші. Загалом, українці Канади зробили акцент на позитиві – вони закликали гордитися українською мовою і усіляко її поширювати. Зокрема, “українізувати” Інтернет, що може робити кожен користувач власноручно.

Акція на захист української мови у Торонто була найбільш чисельною в діаспорі.

У підсумку, діаспора провела 10 пікетувань українських дипломатичних установ у 8 країнах світу: Канаді, США, Аргентині, Німеччині, Чехії, Англії, Франції та Литві.

Нагадаємо, як повідомляв Медіа-портал VIDIA, окрім Торонто, пікетування дипустанов України відбулись у Чикаго (15 липня), Буенос Айресі (14 липня), Нью-Йорку, Франкфурті, Празі, Лондоні, Гамбурзі, Парижі (11 липня) та у Вільнюсі (5 липня).

Тим часом, в Україні під Українським домом оголосили про закінчення голодування, але додому пішли не всі.

Медіа-портал VIDIA