Фестиваль дитячих ансамблів у Венгожеві

В днях від 29 червня до 1 липня у Венгожеві проходив XVII Міжнародний фестиваль дитячих фольклорних ансамблів національних меншин. – Метою заходу є обмін досвідом відносно культурної діяльності національних меншин в інших державах та опрацювання методів збереження своєї мови, культури та традиції. Наш фестиваль є також доброю нагодою встановити контакти, які допоможуть нам відвідати сусідні держави та презентувати нашу українську традицію. Цього року приїхали до нас, як представники національних меншин польські, російські та українські ансамблі. Крім цього спеціальними гістьми фестивалю бути колективи з Хорватії та Словаччини – сказав голова Товариства Інтеграції і Культурного Розвитку Народних Меншин в Польщі „Черемош” Володимир Денека.

Згаданий захід відкрився у п’ятницю походом усіх колективів. У суботу молоді артисти виступали на майданчиках міста та їздили на гастролі.

Натомість у неділю в місцевому амфітеатрі відбувся гала-концерт. Його відкрив організатор Володимир Денека. Артистів та глядачів зі сцени привітали також представник вармінсько-мазурського воєводи Каміль Соколовський та бугомітр Венгожева Кшиштоф Півоварчик. Вони вручили артистам подарунки. Від воєводи наймолодші танцюристи – Софія Добова з Білої Церкви та Микола Дранка з Венгожева отримали велосипеди.

Опісля почалася артистична програма в ході якої присутні мали змогу подивитися чудові та різноманітні танці. На сцені виступили колективи: ,,Надія” з міста Едмонтон (Канада), ,,Радуга” з Риги (Латвія), ,,Барвінок” з Кременця (Україна), ,,Bon Voyage” з Білої Церкви (Україна), ,,Танок” з Кубані (Росія), ,,Сибірський краков’як” з Росії, ,,Сквиряночка” зі Сквири (Україна) та місцевий ,,Черемош”.

На закінчення усі артисти спільно заспівали фестивальну пісню ,,Нехай твоє сонце завжди світить”. Усім колективам та їхнім керівникам за прекрасні виступи подякували бургомістр Кшиштоф Півоварчик та Володимир Денека.

Андрій Сидор