ГІ» Права Справа « вимагає від прокуратури перевірити законність звільнення Ю.Моспанюка.

ГІ» Права Справа « вимагає від прокуратури перевірити законність звільнення Ю.Моспанюка.

Співголова ГІ « Права Справа» звернувся до обласної прокуратури з вимогою перевірити законність звільнення з роботи заступника голови Рубіжанської організації афганців» Ніхто крім нас» в Луганській області 48-річного Юрія Моспанюка .

У зверненні Д.Снєгирьова йдеться про наступне:»

Заступника голови організації «Ніхто Крім Нас» міста Рубіжне Луганської області Юрія Моспанюка, який працював в охороні ТОВ «Престо- Євровікна» міста Сєверодонецьк звільнили з роботи за те, що він відмовився підписувати “Воззвание в поддержку русского, как второго государственного”.

Цю відозву йому запропонували підписати його роботодавець Володимир Полікарпов, який є членом Партії регіонів, а засновником компанії є Володимир Єрмоленко , депутат райради від ПР у Сєвєродонецькій райраді.

Подібне рішення керівництва ТОВ» Престо-Євровіка порушує громодянські та конституційні права Ю.Моспанюка.

Згідно з положень ст.24 Конституції України громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, політичних, релігійних та інших переконань, етнічного походження , місця проживання, за мовними або іншими ознаками.»

ГІ « Права Справа» вимагає вжити відповідні заходи прокурорського реагування та перевірити законність звільнення з роботи Ю.Моспанюка.

ГІ» Права Справа « залишає за собою право на проведення акцій та пікетів з метою привернення уваги до факту незаконного звільнення за мовною ознакою, що є порушенням конституційних прав громадянина України Ю.Моспанюка.

« Після прийняття «мовного» закону на Луганщині почалася вакханалія на підтримку російської мови, як другої державної. Партія Регіонів практично перейшла в наступ на українську мову та її носіїв.Якщо спочатку лунали принизливі та образливі висловлювання з боку депутатів обласної ради, то тепер ми бачимо прямий тиск у вигляді звільнення з роботи за відмову підтримати російську мову, як другу державну.Зараз стоїть питання не захисту мови , як такої, вона захисту не потребує, а захисту її носїїв-україномовних мешканців Луганщини, які зберігли свою культуру та традиції в умовах тотальної русифікації нашого регіону»,-підкреслив співголова ГІ « Права Справа» Д.Снєгирьов.

Прес-служба ГІ» Права Справа»