Карочє, я работаю на заказчіка, чтоби клоуни лєталі, трактори пукалі, а звьозди чєсалі мнє яйца

Депутат-регіонал Вадим Колесніченко висловив на прес-конференції у Луганську готовність до бійки, димових шашок та вибухових пакетів під час розгляду мовного законопроекту у другому читанні.  Він висловив сподівання, що документ буде розглянутий після 4 липня, до кінця поточної сесії Верховної Ради.

Зараз в соціальних мережах ширяться повідомлення про збір людей для мітингу. У них не вказується, за що чи проти чого закликають людей протестувати, проте Радіо Домівка зателефонувала за вказаним там номером і ми, сказавши, що хочемо заробити на мітингу, довідались від дівчини Даші, що за участь у мітингу в підтримку російської мови 4 або 5 липня обіцяють 170 грн. Це при умові, якщо людина стоятиме зранку до 18.оо.

Ми хотіли більше дізнатись про організаторів мітингу і зателефонували хлопцю на ім’я Нікіта. Але через поки що обмежені ресурси ми не змогли придбати програму, у якій відсутній звуковий сигнал, що попереджує абонента про запис. Нікіта зрозумів, що його записують і він повідомив, що просто збирає людей на захист російської мови без плати за мітинг. Після цього цього дзвінка, нам почали телефонувати з декількох номерів  і намагалися зрозуміти, хто ми такі, відвертали увагу від факту, що за мітинг в підтримку російської мови платиться, а на прикінці нахамили. Пропонуємо записи телефонних розмов.

Тим часом активісти громадського руху “Відсіч” цього тижня здійснили поїздку до Ковеля, Шацька, Ратного, Чуднова та Вільшанки, де роздавали та розклеювали листівки з поясненням, чому не можна голосувати за кандидата у Верховну Раду від Партії регіоноів по цьому округу Івана Смітюха,  а також чому не можна підтримувати брата політика Григорія Смітюха, який проголосував за мовний законопроект у першому читанні. У Ковелі та Чудневі місцева влада разом з міліцією намагалась завадити інформаційній кампанії “Помста за мову”. Ці ж активісти також зробили інформаційну кампанію в Одесі, де за мажоритарною системою балотується один із авторів законопроекту “Про засади державної мовної політики” Сергій Ківалов. Вони обіцяють надалі плідно працювати над кампанією “Помста за мову” у тих округах, де балатуються депутати, картки яких проголосують за мовний законопроект у другому читанні. Вони також стверджують, що їхня діяльність буде направлена проти тих депутатів, які не будуть перешкоджати прийняттю законопроекту.

Громадські організації активно закликають українців прийти у понеділок 2 липня на 10 годину під будівлю Комітетів Верховної Ради. Там погоджувальна рада буде вирішувати долю мовного законопроекту №9073. Також акції протесту на захист української мови плануються у цей день О 13:00 в багатьох обласних центрах України біля обласних державних адміністрацій.

Микола Мирний

ведучий програми “Україна за тиждень” на Радіо Домівка

2 Comments

  1. відсутні гроші на програму без сигнала – пишіть на бобінний магнітофон

  2. Папірці №9073 «прийняті »ТУШКАМИ шахрайським голосуванням НА ЧОЛІ з В.Литвиним-Чічіковим ЗАКОНОМ називатись НЕ МОЖУТЬ. Скільки в залі, скільки на табло ? Про що мова ? Як Президент може затверджувати нелегітимний документ ? Тоді він знову стане злочинцем. Додасться ще йому одна стаття КК, за етноцид українського народу.

Comments are closed.