Луганського депутата хочуть притягти до відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі

Луганського депутата хочуть притягти до відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі

Співголова громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов звернувся з заявою в Генпрокуратуру України з вимогою притягнути депутата Луганської обласної ради Родіона Мірошника до кримінальної відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Снєгирьов вважає, що заява Мірошника «на цій мові (українською – ред.) Якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх всього і ростимо недорасу», є провокаційною і ображає україномовну частину населення країни.

«На останній сесії обласної ради Мірошник фактично назвав українців недорасой Загрався пан Мірошник Тому я звернувся до Генерального прокурора із заявою, в якій вимагаю порушити кримінальну справу за фактом розпалювання міжнаціональної ворожнечі щодо цього депутата Тепер буду чекати реакції з Генеральної прокуратури ..»., – заявив Снєгірьов.

Як повідомлялося раніше, 6 липня депутат Луганської обласної ради Родіон Мірошник на позачерговій сесії обласної ради, під час обговорення заяви в підтримку Закону «Про основи державної мовної політики», заявив: «на цій мові якщо ми вчимо своїх дітей, то їх позбавляємо їх всього і ростимо недорасу «.

При цьому Мірошник відзначив, що не розуміє виступів представників опозиції в Києві, які заявляють про необхідність захистити державну мову.

«Українську мову гноблять, українську мові треба захістіті Що це за мова така нещасна, що його треба захистити від усього, і він повинен рости в оранжереї.?», – Сказав Мірошников.

Родіон Мірошник з 2004 року очолював прес-службу Луганської ОДА.

У 2004-2006 рр. – голова правління ЗАТ «ЛОТ», в кінці 2006 року – був прес-секретарем Віктора Януковича, 2006-2010 рр.. – Генеральним директором державної організації Луганська ОДТРК. 29 квітня 2010 призначений на посаду заступника голови Луганської обласної державної адміністрації з питань гуманітарної політики. Пішов у відставку в серпні 2011 року. На даний момент займає посаду генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії.

Вікторія Симбірська