“Побєда на виборах, товаріщі, ето адмінрєсурс + всєобщая партреґіоналізація всєй страни!”

В Одеській області оголошено примусовий призов до ПР?

Останнім часом одеські ЗМІ з різних куточків області все частіше повідомляють про скарги працівників бюджетної сфери та сільських голів на політичний тиск з боку вищих керівників різного рівня.

Так, на початку червня портал «Ананьїв-інфо» (www.ananiev.info) повідомляв, що один з керівників Ананьївського району, що на півночі Одеської області, викликає в свій кабінет голів сільських рад та працівників бюджетної сфери і примушує їх вступити до Партії регіонів.

«Мало не в наказовому порядку всім цим людям ставиться в обов’язок вступити в Партію регіонів. Мотивація цього «заходу» проста, ПР – це партія влади і Президента, і тому будь-який державний службовець (працівник бюджетної сфери) повинен у ній бути », – повідомляє видання.

Пізніше вже «Бессарабія Інформ» (www.bessarabiainform.com) опублікувала звинувачення медиків Кілійського району, що на самому півдні Одеської області, які скаржилися на політичний тиск головного лікаря.
За їх словами, головний лікар району вимагає, щоб вони забезпечили голосування своїх сімей та своїх пацієнтів за правлячу партію.

За словами медиків, Головний лікар району 19 червня, зібрав медпрацівників району і категорично заборонив не тільки агітувати, а й голосувати за будь-які інші партії, крім Партії Регіонів.

«Те ж було і з працівниками колгоспів. Людей залякують, погрожують звільненнями і позбавленням заробітних плат! », – пише видання.

І вже зовсім недавно ряд одеських ЗМІ написав про те, що в минулу суботу, 23 червня, губернатор Одеської області Едуард Матвійчук зібрав у залі Одеського національного політехнічного університету голів районів і сіл області і поставив перед ними завдання на виборах.

Зокрема, за повідомленнями ЗМІ, Едуард Матвійчук поставив такі завдання: забезпечити результат в 40% за Партію регіонів на парламентських виборах; вже зараз подати списки прихильників ПР в необхідному для цього результату кількості людей; головам сільрад, які ще не є членами Партії регіонів у найкоротші терміни оформити своє членство в партії.

Сам же губернатор в інтерв’ю ІА «Новий регіон» цю інформацію спростував, заявивши, що проводив партійні збори, а не збори з головами адміністрацій. Нібито обговорювали вони не майбутні вибори, а так званий «народний бюджет» області.

За його словами, інформація про те, що завдання Партії регіонів – набрати на виборах 40% голосів також не відповідає дійсності, так як, насправді, завдання партії – 60% голосів. «Одеський регіон – це базовий регіон. І ставити мету 40% – це нерозумно », – заявив губернатор. Чиновник додав, що в Одеській області вже «90% голів райадміністрацій є членами Партії регіонів».

Звичайно, Едуард Матвійчук прав, коли каже, що 40% для ПР по Одеській області – результат незадовільний. Прав він і коли говорить про те, що Одещина, принаймні, починаючи з президентських виборів 2004 року, була одним з базових електоральних регіонів для ПР.

Однак саме тут і виникає основне питання – навіщо в «базовому» регіоні оголошувати примусовий набір в партію або іншими адмінзаходами забезпечувати собі високий відсоток на виборах. Адже, якщо вірити пану Матвійчуку, в цій ситуації тиск, здебільшого, здійснюється на «свого» виборця!

Невже обласні керівники ПР забули «третій закон Ньютона», який говорить, що «сила дії дорівнює силі протидії» і не бояться замість формального поповнення рядів партії отримати реальне зменшення кількості голосів, відданих за ПР в регіоні?

Або прав доктор Хаус – всі брешуть – і ніякого примусового призову в ПР і адміннакачки рейтингу в Одеській області не проводиться?

http://electioninfo.org.ua/index.php?i=751

* * *

Голова штабу Партії регіонів Сергій Тігіпко має намір розібратись з інформацією про формування бази даних прихильників Партії регіонів у держустановах.

Про це йдеться у відповіді Тігіпка на запит “Української правди” щодо інформації про вимогу керівників управлінь облдержадміністрацій до підлеглих сформувати базу даних прихильників Партії регіонів у держустановах.

“Будемо розбиратися в цій ситуації.  Такі ініціативи не узгоджувалися з центральним штабом партії. Як міністр і керівник публічної частини виборчої кампанії Партії регіонів, таких
розпоряджень я не давав”, – йдеться у відповіді.

На думку міністра, адміністративний тиск на виборчий процес є неприпустимим.

“Вибори повинні бути демократичними й відповідати нормам чинного законодавства”, – відзначає він.

За даними “Української правди”, лист з проханням надати перелік осіб, які підтримують партію, писала також перший заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації Валентина Усольцева.

У відповіді на запит “Української правди” вона спростувала цю свою причетність до цього.

“Жодних доручень начальникам управлінь із зазначених питань мною не надавалося”, – йдеться у відповіді.

Причетність до листів спростувала також Житомирська облдержадміністрація.

Як відомо, в розпорядженні “Української правди” опинились копії листів від керівників управлінь обласних державних адміністрацій з вимогою до підлеглих в стислі строки сформувати базу даних прихильників Партії регіонів у держустановах.

Зокрема, йдеться про лист першого заступника начальника головного управління праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації Валентини Усольцевої.

Збір такої інформації підтвердили в обласному штабі партії у Житомирській області та сама Усольцева.

Українська правда

http://www.pravda.com.ua/news/2012/07/2/6967817/

* * *

Майдан-ІНФОРМ: Як бачимо, знову “на манєже” класична “локшина”,– про шляхетне керівництво в центрі та “пєрєґіби на мєстах”…