Попереджувальне перекриття руху на чотирьох міжнародних трасах Львівської області

Активісти Об’єднаної опозиції  спільно з іншими демократичними партіями провели попереджувальне перекриття руху на чотирьох міжнародних трасах Львівської області.

О 18.00 год. 5 липня рух автотранспорту було заблоковано на ділянках міжнародних трас у населених пунктах Зимна Вода (Шегині), Гряда (Рава-Руська), Рясне-Руська (Краківець) та у м. Сколе (ділянка траси Київ-Чоп). У такий спосіб опозиція протестує проти ухвалення закону про мови. На кожній з ділянок міжнародних трас участь в акції взяли близько ста осіб. Щоб діяти в межах закону, учасники акції протесту безперервно ходили по пішохідному переходу.

Рішення про проведення попереджувального перекриття доріг було ухвалене на засіданні обласного Страйкового комітету, що від 3 липня працює в офісі Львівського осередку ВО «Батьківщина». Опозиціонери не виключають, що блокування автомагістралей може бути проведено повторно і буде довготривалішим, якщо закон про мови не буде скасовано. Сьогоднішня акція є попередженням для влади, що на Львівщині готові радикальними методами захищати українську мову.

Фото з акції перекриття міжнародної траси Варшава-Люблін-РаваРуська-Львів у селі Гряда
About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.