Суми проти мовного розколу країни

Сумчани провели мітинг протесту проти включення законопроекту Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики» до розкладу засідань Верховної Ради.

Акція відбулася 2 липня біля Сумської облдержадміністрації. У самий розпал робочого дня посадовців під їхніми вікнами зібралися лідери громадських організацій, молодь, небайдужі сумчани, обурені свавіллям політиків.

За словами організатора акції Андрія Рибалки, якщо закон про мови буде прийнято, українську мову викинуть звідусіль – від телебачення й реклами до судочинства й уряду. А заплутана система «регіональних мов» призведе до конфліктів та розколу країни.

Крім того, для реалізації цього розкольницького проекту владі знадобиться 17 мільярдів гривень на рік, що перевищує видатки на охорону здоров’я і культуру разом узяті. Ці мільярди витягнуть з кишень усіх громадян, незалежно від того, якою мовою вони говорять.

Проти розколу країни, проти пригнічення української мови, проти свавілля влади сумчани тричі прокричали «Ганьба!», сподіваючись, що можновладці й чиновники їх таки почули.