Текст листа СУБ до В Януковича у справі “мовного закону”

6 липня 2012

Пане Президенте,

 Союз Українців у Великій Британії разом з усіма українськими організаціями в цій країні висловлює свою глибоку cтурбованість з приводу прийняття Верховною Радою в другому читанні і в цілому як закон законопроекту № 9073 «Про засади державної мовної політики».

 Ми розцінюємо це незаконне прийняття як анти-український акт, що принижує повноцінність власної мови  і держави на користь чужої, який приведе до розколу суспільства в Україні.

Ми підтримyємо культурні права етнічних меншин в Україні, якi мають всі можливocтi й далi розвивати свою мову i культуру, як ми та іншi етнічнi  меншини маємо  ці демократичнi правa у Великій Британії, де існує лише одна державна мова.

Приєднуємося до закликів представників української інтелігенції, науковців і політиків, культурних,  громадських  і релігійних організацій, та всіх людей доброї волі – українців в Україні і поза її межами, які засуджують вищезазначений «мовний» закон.

Закликаємо Вас, пане Президенте,  не підписувати цей законопроект, з уваги на такий, що не віздеркалює волі українського народу, сприяє розколу суспільства країни, яка обрала Вас Президентом, і інтереси якої Ви повинні відстоювати.