У Запоріжжі захисники мови прикувались ланцюгами біля облдержадміністрації

Арештом одного із організаторів закінчився мітинг на захист української мови 5 липня в м. Запоріжжі. Про це повідомив голова Запорізької обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Василь Тимчина.

Він розповів, що місцеві осередки Конгресу та «Просвіти» заздалегідь подали заявку на акцію під стінами облдержадміністрації. На 17.00 на захід зібралось понад 150 осіб, проте до них підійшли правоохоронці і оголосили, що суд заборонив проводити мітинг.

Захисники мови обурювались рішенням суду і не збирались розходитись. А голова Запорізької обласної організації «Просвіти» Олег Ткаченко прикував себе ланцюгами до металевого пандусу біля будівлі облдержадміністрації. До такого ж протесту вдався і просвітянин Святослав Щербина з шестирічним сином.

Працівники міліції почали розрізати ланцюг, яким прикували себе патріоти. Учасники мітингу намагались захистити просвітян. Проте їм не вдалося перешкодити затриманню патріотів. Голову запорізької «Просвіти» затримали за невиконання рішення суду.

Олега Ткаченка забрали до відділку міліції, а потім до суду. Активісти національно-патріотичних сил Запоріжжя прийшли підтримати затриманого під стіни суду, де розглядалася справа. Ввечері О. Ткаченка відпустили, зробивши попередження.

На думку, голови Запорізької ОО КУН Василя Тимчини, влада, заборонивши проводити мітинг у місті, виявила свою слабкість і страх, а також порушила право українських громадян на захист своїх духовних цінностей.

Прес-служба КУН