В Празі пройшла маніфестація “Українська мова – єдина державна!”

11 липня 2012 року в Празі у рамках міжнародної акції на захист української мови біля українського посольства пройшла маніфестація “Українська мова – єдина державна!”. Перед присутніми виступив президент Міжнародного Об’єднання “Українська Свобода” Богдан Костів, який зачитав відозву Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. На мітингу згадали історію нищення окупантами української мови, відзначили, що народний гнів до режиму Януковича зростає та засудили дії Ківалова-Каліснічєнка. Учасники акції тримали в руках плакати з гаслами “Немає мови – немає держави”, “Колесніченка і Ківалова за ґрати!”, “Одна мова – одна держава”.

Акція пройшла під державними, червоно-чорними революційними прапорами та стягом ВО “Свободи”. Організували акцію Міжнародне Об’єднання “Українська Свобода”, співорганізаторами виступили творчий колектив “Родина” та небайдужі українці в Чехії.

Водночас у багатьох країнах відбулися акції протесту біля українських дипломатичних установ, де активісти громадських організацій провели маніфестації на захист української мови. У Литві на захист української мови стали депутати. Схожа акція відбулась в Парижі. Українці Австралії виступили із вимогою відставки нардепів за мовний закон. А також своє невдоволення “мовним законом” висловили українці в Ню Йорку та інших країн.