“Вы у нас слизали язык”

Ще десять років тому, будучи в гостях у родичів, які проживають в Росії, я почула дивний аргумент: “Ой, да чё у вас там , на Украине своего есть? Вы у нас всё слизали, вы у нас язык и тот слизали!”.

Відповідь моя була такою : “Мы с вами разговариваем на русском языке потому, что у вас ни в школах, ни в ВУЗах украинский не преподают, не взирая на миллионы украинцев, работающих на территории России.

При наличии языка , у нас є  мова українська солов’їна.

Что ещё мы слизали : сало, борщ, галушки, варенники, сорочки -вишиванки, гопак?

А то , что юг и восток Украины заселён русскоязычным населением , коренными россиянами- так это история.

В Крыму вообще отдельная тема. Сколько лет русские военные предпенсионного возраста  дослуживали на Черноморском флоте, здесь пенсию получали и остались доживать свой век в Украине. Естесственно, им чуждо всё украинское, (кроме сала ).”

По їх очах бачила, що всі мої аргументи для них були непереконливими.

Також хвилює  те, що  українців називають хохлами. Може комусь і подобається, коли його чи її називають хохлом і хохлушкою, а мені ні, тому , що ми Українці. Хоча правда і те, що на території України дійсно проживають хохли . У хохла і хохлушки нема мови , а тільки язик , яким вони служать іншій мові, не українській. Цю , іншу мову і російською не назовеш, а щось таке суржикове , бо хіба в російській є : “шо вы сказали?” чи “Я вам гаварю”. Там не шокають і не гакають.

То вже краще бути справжнім Українцем, ніж штучним ніким.

Вчора з дикими порушеннями Конституції України, законодавства та регламенту окупантами був проголосований закон про регіональну російську мову.

Тільки зранку я зрозуміла ще одну (чи не основну) причину такого шаленого поспіху .

Ну те, що розколюють Україну по принципу “Розділяй і володарюй”- це зрозуміло.

Те, що заграють з російськомовним виборцем, рятуючи свій дохлий рейтинг – це теж ясно.

Те, що плазують перед Кремлем, в надії на багато чого (історія бацька їх не навчила) -зрозуміло.

Але основне, як на мене, це те, що через  такий пожежний поспіх  вони хочуть  встигнути виділити кошти на розвиток регіональної мови в російськомовних регіонах. Вгадайте, де найбільше планують “освоить” ?

Правильно думаєте. Вже Євро закінчилося, а окупантам дуже сподобалося гроші з бюджету мільйонами розкрадати  і вони не можуть зупинитися, тим більше, що їм треба страшенні грошества, щоб підкупити всіх “хохлів” російськомовних.

І наостанок про опозицію.

В той час, коли окупанти стріляють зі своїх і сусідських амбразур,своїми і чужими картками, то опозиція займається хто чим, в кращому випадку –  блокуванням бліндажа (трибуни).

Шановні, а чи не простіше було би кожному депутату-опозиціонеру головою відповідати за відповідне місце відсутнього депутата з тим, щоб їхньою карткою не проголосували? Так , це важко прикипіти до одного місця і вартувати цілий день, щоб ні один окупант не стріляв чужою карткою по українських святинях, але ж ви одержуєте з українського бюджету колосальні суми та і пільги у вас шикарні  і тому маємо право вимагати: захищайте Україну не на словах, закрийте абразуру грудьми і не дозвольте жодній картці голосувати за відсутності власника картки!

 

 

 

 

2 Comments

  1. Prosto cia parlaments’ka opozyciya – ce liva storona medali pid nazvou “zrada Ukrajiny”. Prava – ahresyvna – Partiya Rehioniv. A “opozyciya” – ce ta lukava polovyna, szo poklykana pryspaty naselennia solodkymy lozunhamy i hrabuvaty Ukrajinu. Pro ce vzhe chto z rozumnych liudej ne poperedzhav, a ukrajins’ka masa tovczet’sia, yak kretyn, po tych samych i tych sdamych hrabliach…. Ce i nesprotyv bil’shovyczkam – a dali 33 rik, ce i perechid 1/3 hreko-ktalyc’kych sviaszenykiv u pravoslavie v 1946 roci – a dali zahal’nyj cynizm i total’na nedovira, ce i kumyr Yul’ka – i teperishnia derzhava na krau prirvy: masa dezorientovana i ohluplena po maksymumu.

  2. Удивительное рядом: вся страна наезжает на оппозицию, по закону про мову, за то что тремя калеками не смогли начистить рожи парламентским гопникам, вместо того чтобы всей страной наехать на самих гопников.

Comments are closed.