Як забезпечити вільний доступ громадян до генпланів міст і хто цьому перешкоджає?

23 липня о 10:30 у Києві, в інформагенції “Укрінформ” (вул. Богдана Хмельницького, 8/16), відбудеться круглий стіл “Як забезпечити вільний доступ громадян до генпланів міст і хто цьому перешкоджає?” Захід проводить Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) за підтримки програми “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження”.

У заході візьмуть участь представники громадських організацій і науковці з різних регіонів України. До участі також запрошено представників профільних міністерств, СБУ, Генпрокуратури, Укрдержархіву.

Під час заходу буде оприлюднено результати громадської експертизи діяльності Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ щодо формування Переліку відомостей, що становлять службову інформацію. Громадські експерти розкажуть про засекречений процес створення переліків службової інформації в органах центральної виконавчої влади. Наслідок цього, а також неконтрольованості процесу – протиправне обмеження доступу громадськості до генеральних планів міст. Учасники обговорять наслідки такої ситуації та шляхи виходу з неї.

Реєстрація телефоном 067 640 94 40.

Генплан – ключ до твого міста

Східноукраїнський центр громадських ініціатив
Володимир Щербаченко
067 640 94 40
planmista@gmail.com

***

Мета програми “Верховенство права” – підтримати ініціативи громадянського суспільства, спрямовані на захист прав людини й основоположних свобод, сприяти підвищенню правової свідомості та громадської активності на центральному та місцевому рівнях.