Житомирський регіональний цирк на житомирському ж регіональному дроті

Десь наприкінці червня у ЗМІ (зокрема – на сайті Української Правди) пройшло повідомлення, що районним радам Житомирської области (начальникам управлінь праці та соціального захисту населення) нібито було розіслане “окреме доручення” першого заступника головного управління праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА В.Усольцевої  щодо збору і надання до ОДА інформації щодо “бази прихильників Партії Регіонів”.

Не знаючи, що тут робити, чи то обурюватися адмінресурсом, угідлівістю обласної державної адміністраціє перед осередком ПРУ, відсутністю зеленого поняття про захист персональних даних – а чи то смятися (бо ж смішно, їй-бо), ми написали до Житомирської ОДА запита щодо того:

1. Чи мало місце зазначене доручення райдержадміністраціям?

2. Якщо так – то якими були правові підстави таких дій вказаної посадової особи ЖОДА.

Також ми просили надати копію “доручення керівника обласного виборчого штабу Партії регіонів”, на яке, нічтоже сумняшеся, посилалася (згідно зі ЗМІ) як на імператив, державний посадовець.

Відповідь – нижче до вашої уваги. Якщо захочеться просльозитися – не стримуйтеся.

Отже, орган державної влади не може навіть самостійно відповісти на просте запитання, без допомоги “партячєйки” КПСС, перепрошую, ПРУ.

Що таке відфутболювання запита є абсолютно незаконним – то інша тема. Оскаржити це до суду не є чимось складним, був би час. Але на наш погляд, це саме той випадок, коли треба просто насолодитися і розчулитися. Тепер з завмиранням серця чекаємо на відповідь ініціативних житомирських регіоналів. Слід сподіватися, це буде не менш зворушливо.

Олександр Северин