Кіровоградські судді визнали законною незаконну агітацію регіонала Шаталова

Вчора, 28 сеспня у Кіровограді відбувся суд за позовом кандидата в народні депутати від партії «УДАР» Максима Кідрука до Олександра Шаталова. Метою позова було визнання агітації кандидата від партії влади в комунальних установах, органах місцевого самоврядування та на транспорті.

Засідання тривало близько чотирьох годин, з яких півтори години судді радилися,  щодо ухвали.

 

«Показовим став той факт, що юриста партії Регіонів не допустили до засідання. Справа в тому, що в нього не було жодних документів, які б підтвердили його право представляти інтереси Олександра Шаталова в суді. І відповідно ж усі докази, які були ним представлені суддя не прийняв до розгляду» – розповів Максим Кідрук.

Така ситуація могла б наштовхнути на думку, що суд буде справедливим і неупередженим, одним словом таким, яким і має бути. Позивач у своїй промові зміг чітко і аргументовано довести, що листівки які розклеєні по установах – агітація.

«Там чітко використовуються корпоративні кольори Партії Регіонів, меседж кампанії «єдина команда», а також реклама гарячої лінії Ларіна з портретом Шаталова. Не можу зрозуміти чому там його лице і що це якщо не реклама?» – пояснив Максим Кідрук.

Після того, як всі докази були вивчені, сторони заслухані, судді пішли радитись для винесення рішення. Нарада тривала майже дві години. Після неї суддів наче підмінили.

«Судді визнали, що це агітація, що вона незаконна, що мої права, як кандидата, порушені. Але це все на словах. Коли вони почали зачитувати ухвалу, жоден з них не дивився мені в очі. Було зрозуміло і без слів, що позов не задовольнять. В мене склалось відчуття, що на суддів хтось натиснув» – зазначив Максим.

Суд відхилив позов, пояснивши це тим, що пройшов строк позовної давності. Себто з моменту реєстрації Шаталова пройшло більше п’яти днів, а подавати можна було б лише тоді. А тепер мовляв – «хай вісить».

І таки вісить! Журналісти “Гречки” пройшлися центром міста і знайшли агіки “про лінію” на своїх місцях.

Прес-служба Кіровоградської обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»

Фото в асортименті тут http://gre4ka.com.ua/society/nezakonna-ahitatsiyu.html

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair