Міністерство освіти створює новий мовний конфлікт у Києві

23 серпня 2012 року. Стало відомо, що керівництво Міністерства освіти напередодні початку навчального року має намір влаштувати конфлікт на мовному ґрунті в столиці країни. Цей галасливий державний заклад провів круглий стіл, на який були запрошені діячі, відомі своїми шовіністичними поглядами. Декларована мета цього заходу – домогтися відкриття російськомовної школи на лівому березі Києва.

При цьому керівництво міністерства поширило брехливу інформацію про те, що нібито в лівобережних районах столиці взагалі не існує російських шкіл. Насправді, за даними Головного управління освіти і науки КМДА, там є п’ять російськомовних шкіл. Шляхом дезінформації Міністерство освіти змальовує проблему, якої не існує. Таким чином цей державний заклад імітує бурхливу діяльність з вирішення вигаданої ним самим проблеми.

Голова Київського Союзу патріотичних сил «Наша Україна» Андрій Ніцой заявляє, що такі дії, як його називають в народі «міністерства руйнації освіти», цілком вписуються у логіку влади, яка, не маючи що пред’явити виборцю, розбурхує протистояння навколо мови. Політик звертає увагу, що згідно чинного законодавства, школи з тою чи іншою мовою викладання відкриваються не під тиском міністерства, а за ініціативою батьків.

«Якщо одіозному керівництву міністерства вдасться роздмухати цей конфлікт, то вина за це, – каже Андрій Ніцой, – ляже також і на виконуючого обов’язки міського голови Києва Олександра Попова, який є членом владної команди і виконує всі авантюрні забаганки керівництва партії Регіонів та її виборчого штабу».

Кияни завжди з повагою ставилися до державної мови, наголошує політик, і поважали мови національних меншин. Він закликав киян не піддаватися на мовні провокації регіоналів і не допустити створення у місті міжнаціональної напруги.

Прес-служба “Нашої України”

2 Comments

  1. Геть банду з України! Геть Януковича! Геть Табачніка! Геть Гепу і Дьопу! Геть Калісніченка і Ківалова-Підрахуя! Прихопіть з ними разом і Литвина і мадам Мартинюка, Азарова Чечетова і ще пару крутеликів!

  2. Тим шовіністам потрібно дати право і можливість побудувати приміщення російськомовної школи за власний кошт і за власний кошт створити вчительські колективи і надрукувати навчальні матеріали. Додам до цього всім реалізаторам ЗАКОНу УКРАЇНИ «ПРО ЗАСАДИ ДЕРЖАВНОЇ МОВНОЇ ПОЛІТИКИ» створити такі ж умови. Кошти всіх платників податків в Україні направляти тільки на розбудову держави “Україна” і державної української мови. Право національних меншин реалізувати за їх рахунок. Коли таке право реалізації встановити, то проблема регіональних мов відпаде сама собою. Національні меншини стануть мимоволі українськими шовіністами, націоналістами, патріотами і люблячими громадянами. Колабораціоністи: “Руки геть від моїх податків”.

Comments are closed.