Напад на активістів за роздачу листівок проти Литвина у Новоград-Волинському. Пішли писати заяву в міліцію – там побили.

Активістів “Відсічі” у місті Новоград-Волинську невідомі побили за розповсюдження листівок проти спікера Володимира Литвина в рамках кампанії “Помста за розкол країни”. Як повідомив “Українській правді” один з активістів Олександр Іванов, пізніше їх побили також у відділку працівники міліції, куди вони пішли для написання заяви.

За словами активіста, у листівках було написано про те, що Литвин підписав “мовний” закон і за нього не потрібно голосувати в мажоритарному окрузі в Новоград-Волинському.

Коли листівки почали роздавати на базарі, до активістів підійшли невідомі, почали їх бити, в тому числі дівчат, і виривати листівки. Викликані на місце працівники міліції запропонували активістам пройти до відділку й написати заяву на своїх кривдників. Однак у міському відділі міліції Новоград-Волинського потерпілим не хотіли видавати реєстраційного номера, тому вони відмовилися заходити в кімнату для написання заяви.

Після цього, коли одна з дівчат-активісток захотіла вийти на вулицю, працівники міліції її не випустили. Міліціонери почали бити активістів у відділку.

Станом на 13:20 активістів випустили з відділку, вони знаходяться на вулиці. За словами Іванова, їм пропонують писати заяви просто надворі.

Співрозмовник УП зазначив також, що міліція не слідкувала за людьми, які побили активістів на базарі й також прийшли до відділку з потерпілими, і вони пішли.

Пізніше Іванов також повідомив, що активістів “Відсічі” в Червоноармійську Житомирської області намагається затримати міліція. Міліція вимагає, щоб вони пройшли до відділку для дачі пояснень і відібрала паспорт в одного з активістів, Андрія Бабича.

Джерело: Українська правда, Відсіч

1 Comment

  1. Ментовское государство! Это типа такого: В отделении милиции при явке с повинной подозреваемые оказали ожесточенное сопротивление!

Comments are closed.