Нота співчуття Мустафі Джемілєву

 

 

 

 

 

 

Як стало відомо, сім’ю борця за права кримськотатарського народу Мустафи Джемільова спіткало горе – було знайдено повішеною його 10-річну онуку Джаніке. Від імені членів всіх організацій-підписантів цієї заяви ми висловлюємо співчуття сім’ї загиблої та молимося за її душу, а також благаємо Бога надати їм духовних та фізичних сил у цю чорну для них днину.

Поки що відсутні чіткі та гідні віри відомості про причини загибелі дівчинки, однак, розповсюджувана офіційно версія щодо самогубства дитини викликає цілу низку зустрічних питань, також суперечливою виглядає аргументація на користь цієї версії.

Навряд чи якісь слова здатні передати ту суміш жалю, прикрості й відчуття несправедливості, котре огортає наші серця у цей момент; однак, крім співчуття ми хотіли б також висловити підтримку кримськотатарському народові, становище котрого на власній історичній батьківщині й досі не є таким, на яке мала б розраховувати корінна людність. Також, ми не сумніваємося, що усім нашим кримським співгромадянам, незалежно від етнічної приналежності чи віросповідання, стане витримки у цій надзвичайно складній ситуації.

 

15 серпня 2012р.

Громадський рух «Вільний простір»,

Асамблея громадських організацій малого і середнього бізнесу України,

Комітет захисту української мови «Український дім»

 

/оригінал заяви/

3 Comments

  1. Царство Їй небесне. Співчуваємо родині та приєднуємося до молитв за спасіння душі та підтримки рідних у цей важкий для них час.

  2. Царство Небесне, вічная пам’ять. Боже, допоможі родині витримати таке горе!

Comments are closed.