Представників “Удару” і “Свободи” не буде в окружкомах

У склад 225 окружних виборчих комісій не буде включено жодного представника від партії “УДАР Віталія Кличка” та Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Це випливає з результатів жеребкування, яка була проведена на засіданні ЦВК.

Голова ЦВК Володимир Шаповал нагадав, що до складу окружної комісії входить не менше 12 і не більше 18 осіб.

При цьому до складу окружкомів в обов’язковому порядку включаються кандидатури п’яти парламентських фракцій. За його словами, всі п’ять фракцій подали по 225 кандидатур, і всі вони включаються до складу окружкомів.

З 87 партій, які висунули кандидатів, скористалися своїм правом подачі кандидатур 81 партія. Вони подали подання на 13 тис 536 кандидатів, 112 з яких були відхилені у зв’язку з невідповідністю документів вимогам закону.

Таким чином, на решту 2 тис 926 вакантних місць в окружкомах припадає 13 тис 424 кандидатури.

Жеребкування проводилося в наступному порядку. У барабан були вкладені конверти з назвами 81 партії. Представник ЦВК діставав по одному конверту і та партія, конверт якої він витягував, отримувала право на включення всіх своїх кандидатур на наявні вакантні місця.

Таким чином, в результаті жеребкування отримали право на включення своїх кандидатур до окружкомів 19 партій.

Джерело Інтерфакс-Україна День

1 Comment

  1. Нема сумніву,що відсторонення “Удару” і “Свободи” від участі в окружних виборчкомах є підготовкою до фальсифікацій.РЕГІОНАЛИ ПРАГНУТЬ “РАХУВАТИ ПО-СТАЛІНСЬКИ”,усуваючи можливих свідків маніпуляцій.

Comments are closed.