ЦВК не захотіла прибирали прапори “Регіонів” з держустанов

ЦВК не задовольнила прохання ВО “Батьківщина” щодо вилучення символіки Партії регіонів, розміщеної на будівлях органів державного самоврядування.

Таке рішення було одноголосно ухвалене на засіданні ЦВК у п’ятницю, передає Укрінформ.

“Суб’єкт звернення просить ЦВК визнати дії суб’єкту виборчого процесу – Партії регіонів – з розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках органів державної влади такими, що не відповідають вимогам закону України “Про вибори народних депутатів”, – заявив член Центвиборчкому Михайло Охендовський.

Він пояснив, що “Батьківщина” просить ЦВК зобов’язати ПР вилучити прапори з їх символікою, розміщені на будівлі Укрпошти в одному з міст Харківської області, перед будинком Ради Міністрів АР Крим у місті Сімферополі та на будинках сільських рад Одеської області.

Представники “Батьківщини” як докази надали інформаційні повідомлення, які були розміщені в інтернет-виданнях.

Однак, як констатував Охендовський, такі відомості не можуть бути достатньо доказовими фактами того, що саме Партія регіонів встановлювала дану символіку.

“Тому у ЦВК немає підстав для задоволення даної скарги”, – сказав Охендовський.

УП

****************

“Майдан-Моніторинг” вважає розміщення партійної символіки на приміщеннях владних установ брутальним порушенням низки норм виборчого законодавства та адміністративним прапопорушенням (ст.212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Закликаємо повідомляти нам про такі випадки, супроводжуючи повідомлення фото- та відеоматеріалами.