ЦВК перекинула прапори Партії регіонів на МВС (цілком правильно)

ЦВК вдруге відмовила партії “Батьківщина” у задоволенні скарги на порушення правил агітації Партією регіонів.

Як передає УНІАН, відповідне рішення було ухвалене в суботу за результатами розгляду скарги.

Зокрема, “Батьківщина” просила ЦВК визнати розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і у приміщеннях закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності, а також організації медичного огляду виборців Одеської області таким, що не відповідає вимогам закону, порушує права виборців і може розглядатися як прямий підкуп виборців.

При цьому “Батьківщина” у якості доказів надала відповідні повідомлення у ЗМІ, які ЦВК не визнала такими, що підтверджують факти незаконного розміщення саме Партією регіонів агітаційних матеріалів.

Таким чином ЦВК відмовила партії “Батьківщина” у задоволенні скарги, а саму скаргу та матеріали до неї вирішила передати до міністерства внутрішніх справ.

Як повідомлялося, у п’ятницю ЦВК також відмовила партії “Батьківщина” у задоволенні скарги щодо незаконності використання Партією регіонів будівель та приміщень державних органів влади для розміщення своїх агітаційних матеріалів.

УП

********************

“Майдан-Моніторинг”,  однозначно розцінюючи вивішування партійної символіки на офіційних установах як порушення Закону України “Про вибори народних депутатів України” (п.4. ст.74), радить “Батьківщині” (і всім іншим) щодо таких випадків звертатися не до ЦВК, а до органів внутрішніх справ – згідно зі ст.212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення. І, звісно, повідомляти нам.