ВРЦ за справедливість, мир та збереження створіння

У Критській православній академії розпочав роботу Центральний комітет Всесвітньої Ради Церков (ЦК ВРЦ). Засідання, які проходитимуть від 28 серпня до 5 вересня, в особливий спосіб будуть присвячені темі справедливості, миру та збереження створіння.

Під час богослужіння з нагоди відкриття роботи ЦК ВРЦ д-р Сімон Коссі, пастор з Беніну, пригадав, що справедливість є дуже широким поняттям і стосується багатьох сфер життя. Зокрема, він звернувся з молитовним проханням до Бога подати відчуття справедливості тим, хто найбільше забруднює планету і які відмовляються відповідати на вимоги справедливості в тих частинах світу, які найбільше страждають від жахливих наслідків цього забруднення. Він констатував, що рано чи пізно зміни клімату повернуться до нас у вигляді згубних наслідків, якщо ми не поміняємо своєї шкідливої для довкілля поведінки. Д-р Сімон Коссі підкреслив, що питання справедливості стосується також доброго управління, яке має бути здійсненим з почуттям відповідальності перед Богом.

Засідання Центрального комітету ВРЦ відбувається кожних 12-18 місяців. Цього разу вони відбудуться в Греції на запрошення Константинопольського патріарха Варфоломея І.

Центральний Комітет є найвищим керуючим органом ВРЦ, до якої належать понад 560 мільйонів християн із 349 Церков, деномінацій і церковних спільнот із понад 110 країн.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології