Журналісти: Кандидата в нардепи слід покарати за хамство

Старт виборчих перегонів на Волині розпочався зі звернення Комітету Волинської незалежної медіа-профспілки до очільників Об’єднаної опозиції «За Батьківщину» та органу місцевого самоврядування з вимогою відреагувати на неетичну поведінку кандидата в нардепи Ігоря Гузя.

Комітет Волинської незалежної медіа-профспілки звернувся до голови ради Об’єднаної опозиції Арсенія Яценюка, керівника Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції Олександра Турчинова, керівника Волинського обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції Анатолія Грицюка та голови Волинської обласної ради Володимира Войтовича із вимогами дати належну оцінку і відповідно відреагувати на неетичні висловлювання депутата Волинської обласної ради та кандидата в народні депутати Ігоря Гузя щодо головного редактора Інтернет-видання «Волинський інформаційний портал OnLine» Ольги Булковської.

У листі, зокрема, йдеться про вимогу розглянути публічну негативну поведінку Ігоря Гузя на засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та зняти його кандидатуру з виборчих перегонів як таку, що не відповідає ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» і ЗУ «Про статус народних депутатів».

Ігор Гузь, будучи людиною публічною і бажаючи бути обраним до законодавчого органу України, дозволив собі публічно (у соцмережі Facebook) принижувати честь і гідність керівника видання «Волинський інформаційний портал OnLine» Ольги Булковської, яка зауважила про підкуп паном Гузем виборців, зокрема – про встановлення батутів і роздачу яєць на свято смт. Ратне Волинської області. Інформація про цей факт опублікована в інтернет-виданні «Волинь-Post» http://www.volynpost.com/walls/663-guz-i-iajcia. Ця ж інформація подавалася в позитивному світлі на офіційних сторінках ВОПО «Батьківщина» http://byut.lutsk.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=386:2012-07-26-06-30-36&catid=41:2011-09-29-06-34-35&Itemid=78 та обласного осередку «Фронту змін» http://frontzmin.ua/ru/party/regional-organization/volyn-region/news/11856-ratne-svjatkue-z-garnimi-pisnjami-velicheznim-batutom-ta-smachnimi-varenikami.html.

У своєму коментарі Ігор Гузь написав: «Шановна пані Ольго, дивлячись на Вашу аватарку я розумію, що Вам критично чогось не вистачає. Ну наприклад аби Вас хтось сходу послав на три літери… І не тому, що Ваша писанина комусь заважає, а так для профілактики. Якщо це дійсно так то свистіть, може стану при нагоді…»

Волинська незалежна медіа-профспілка звертається до всіх волинських журналістів підтримати цю ініціативу, адже наступною мішенню не лише цього, а інших політиків, може бути будь-хто інший із представників медіа, який оприлюднить «небажану» інформацію.

Прес-служба Медіа-профспілки
profpres@ukr.net
http://www.nmpu.org.ua