«День» підготував другий випуск глянцевого додатка «Маршрут №1»

7 вересня вийде друком другий випуск глянцевого додатка до п’ятничного номера «Дня» –  «Маршрут №1». У ньому ми пропонуємо з іншого боку поглянути на ювелірний світ. Ключова тема номера –  життя прикрас в країні Пекторалі.

 «Прикраси – це ще й наш «інтимний» зв’язок із Європою, – пише у своїй колонці до нашого «глянцю» головний редактор «Дня» Лариса Івшина. – Коралі, венеційське скло віддавна поєднують нас зі Старим Світом. Задовго до вступу України до Ради Європи «Європа» в Україні була на кожній шиї!»

 У символіці коштовностей, якими з давніх-давен прикрашали себе українські жінки, зашифровано чимало цікавих і важливих послань, більшість із яких, на жаль, до сьогодні залишаються не розкодованими. Гривні, вотуми, дукачі, коли, коралі – свідчення невичерпної розкоші української народної аристократичної культури.

Кожен українець, який хоч раз переступив поріг Музею історичних коштовностей чи бодай знає про існування скіфської пекторалі, так чи інакше повинен розуміти свою приналежність до потужної давньої традиції. Про пектораль, її смисли й мандри в просторі та часі в рубриці «ГІСТЬ НОМЕРА» розповідає одна з найкращих знавців цього артефакту, провідний науковий співробітник Музею історичних коштовностей України, кандидат історичних наук Любов КЛОЧКО.

Традиційно перша сторінка «Маршруту» — ексклюзивний подарунок «Дня» у творчому виконанні Анни Гаврилюк. Крім того, на прихильників творчості молодої художниці в цьому номері чекає ще один сюрприз – Арт-історія.

Додаток до п’ятничного номера «Дня» можна знайти в провідних готелях, ресторанах і брендових бутіках наших партнерів у Києві, Львові, Харові, Вінниці, Донецьку, на бортах шести авіакомпаній (Міжнародні авіалінії України; Lufthansa; KLM; Austrian Airlines; Um Air; British Airway). А також – на розкладках у кіосках, де зазвичай представлений «День». (Детально про мережу пунктів розповсюдження «Маршруту №1» – на сайті www.day.kiev.ua)

Нагадуємо, глянцевий додаток «Маршрут №1» виходитиме першої п’ятниці кожного місяця. Наступний номер – 5 жовтня, тема – українське весілля.

Місця розповсюдження шукайте під лінком http://www.day.kiev.ua/3061045

З питань придбання звертайтесь: (044) 303-96-23, amir@day.kiev.ua