Двоє активістів “Відсічі” виграли суд у міліції. Ще по одному активісту суд перенесли.

У Солом’янському районному суді м. Києва (вул. Полковника Шутова, 1) відбувся суд над активістами Громадянського руху “Відсіч” Катериною Чепурою, Мироном Гордійчуком і Василем Титаренком, які були затримані 15 вересня під час здійснення свого законного права агітувати проти будь-якої партії та проти будь-якого кандидата в народні депутати України. Суд визнав, що в діях К. Чепури і В. Титаренка не було складу адміністративного правопорушення – злісної непокори працівникам міліції, яку їм намагалися приписати правоохоронці у складених на них протоколах. Суд по М. Гордійчуку перенесли на понеділок 24 вересня після клопотання адвоката щодо виклику свідків.

Як вже повідомлялось, К. Чепура, М. Гордійчук і В. Титаренко разом з двома десятками інших активістів поширювали листівки із закликами не голосувати за Партію регіонів та її кандидата у виборчому окрузі № 222 Максима Луцького. На вулиці Борщагівській активістів блокувала велика кількість міліціонерів, які довго змінювали свої претензії, а потім, так і не визначившись. почали брутально затримувати людей. При цьому Катерині Чепурі просто розірвали наплічник. Вона також втратила взуття й мусила добиратися додому з відділку босоніж. А Василя Титаренка тягли по асфальту, нанісши йому тілесні ушкодження.

У відділку активістам погрожували, що протримають їх до понеділка, але після втручання журналістів, громадськості, народних депутатів склали протоколи про адміністративне правопорушення за злісну непокору міліції (ст. 185 Кодексу України про адміністративне правопорушення) й відпустили.