Херсонська облдержадміністрація заохочує до злочинів

Вчора у багатьох ЗМІ, не лише інтернетних і не лише херсонських, з’явилося повідомлення, що сайт Херсонської облдержадміністрації був зламаний хакерами.
Про такі події  свідчив вигляд сайту:

Щоправда, ще вчора деякі дотепні херсонці помітили, що заявлений “анонімусами” час настання “нової інформаційної ери” дивним чином збігається із часом початку прес-конференції голови ХОДА М.Костяка. Плюс ухиляння від відповідей на питання журналістів, як то – “чи повідомлено про атаку у СБУ?”
Залишалося дочекатися зазначеного часу, аби перевірити здогадку.

І дотепники таки виявилися правими – починаючи із зазначеного “анонімусами” часу сайт ХОДА став доступний користувачам. У новому дизайні, який, мабуть, має символізувати “нову інформаційну еру”.

Отже, орган влади вирішив погратися у рекламний креатив. І не знайшов для цього нічого кращого, як заявити про злочин.

Адже, яким би романтичним флером не було покрито класичне робінгудство та його сучасний аналог – діяльність групи “Анонімуси”, їхні дії були, є і залишаються злочином з точки зору традиційного права.
Законослухняний світ бореться із хакерством. “Шляхетні” Анонімуси ретельно переховуються.
А Херсонська обласна державна адміністрація не просто це толерує, ще й використовує для забави.

Після такої витівки органу влади, дії “телефонних терористів”, які попереджають про “замінування” вокзалу справді виглядають дитячими пустощами. Адже дозвонювачі, принаймні, не називають себе Бен Ладеном, Брейвіком чи там Освальдом.

І якщо зараз справжні Анонімуси вирішать помститися за використання їхнього “чесного” імені – у тому навіть не буде нічого дивного. “Нова інформаційна ера на Херсонщині” може й справді бути відміченою хакерською атакою на той самий сайт. Справжньою.
Або легітимізувати робінгудство чи “тероризм” (телефонний чи інтернетний) в межах області. Бо ж “закон один для всіх”, чи не так?

Так що, за будь-якого розкладу, креативний рекламний хід Херсонської облдержадміністрації виглядає щонайменше “немного по дебільному”.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.