Міжнародні спостерігачі вважають що система відеостопостереження на виборах має фіксувати підрахунок голосів

Керівник місії Європейської мережі організацій з моніторингу виборів ENEMO Пітер Новотні вважає, що система відеоспостереження запроваджена на виборчих дільницях, має фіксувати не тільки перебіг голосування, а і процес підрахунку голосів. Про це він заявив в інтерв’ю «5 каналу».

«Ми аналізуємо зараз систему, оскільки використання відеокамер – це новий крок і він може спричинити також деякі негативні наслідки,  і якщо не подбати про конфіденційність голосування, і якщо не подбати про те, щоб всі камери функціонували дійсно. Але звісно, якщо використовувати камери, то на них також потрібно записувати процес підрахунку голосів», – заявив Новотні.

«Але з мого власного досвіду, я скажу, що набагато важливіше мати своїх спостерігачів і міжнародних спостерігачів, тому що у відеокамери є один кут спостерігання, і вона не дає вичерпної фіксації того, що стається на виборчій дільниці», – наголосив він.

Майдан каже – ДОБРЕ. Бо ми вже відправили звернення за належністю про це:  Пряма трансляція підрахунку голосів, або добровільне зізнання у фальсифікаціях!