Понад сто людей ночують під Верховною Радою на підтримку свободи мирних зібрань

В ці хвилини біля Верховної Ради проходить акція “Останній мирний протест” на захист мирних зібрань, проведення яких може ускладнитись в зв’язку з намірами влади прийняти законопроект “Про порядок організації і проведення мирних заходів” № 2450.

До активістів Громадянського руху “Відсіч”, Фундації регіональних ініціатив, Інституту “Республіка”, незалежної профспілки “Пряма дія” та ін. продовжують приєднуватись люди, число яких вже перевищує 100 осіб. Люди приносять з собою карімати і спальники та розташовуються на майданчику збоку Маріїнського палацу.

Не сплять і міліціонери, які вишикувались по всьому периметру паркану біля Верховної Ради. А сам паркан протестувальники обвішали гаслами “НІ 2450”, “Ми – не раби, раби – німі”, а також гаслами з різноманітних минулих протестів, в т.ч. і тих, які не стосуються політики: “Ні деградації освіти”, “Ні податковому тиску”, “Допоможіть безпритульним тваринам” і т. ін.

До протестувальників за власною ініціативою приєднався народний депутат України Андрій Парубій як рядовий учасник акції, аби захистити людей в разі неправомірних дій працівників правоохоронних органів.

Напередодні нічної акції протести проти прийняття законопроекту № 2450 відбулися в 16 містах країни. Як вони проходили, можна побачити на прикладі Львова та Харкова: